Kennisvragen Covid-19

We bevinden ons in een moeilijke tijd, waarin iedereen hard aan het werk is om te zorgen dat het Corona-virus onze samenleving niet nog verder kan ontwrichten. Daar waar kennisvragen ontstaan die op korte termijn van belang zijn voor ouders en naasten en corona crisisteams van zorgorganisaties voor mensen met verstandelijke beperkingen, willen we vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen voor Mensen met Verstandelijke Beperkingen graag een bijdrage leveren. Wetenschappers van de Academische Werkplaatsen kunnen voor deze vragen op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijk onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. Via deze link kunt u zelf vragen stellen en antwoorden vinden op al gestelde vragen.

CC
Lees meer over Minke de Vries

Minke de Vries

Student-assistent
Academische Werkplaats EMB

Wat doe je binnen de Academische Werkplaats EMB?

Ik werk als student-assistent bij de Academische Werkplaats EMB en ben betrokken bij verschillende projecten om de onderzoekers te ondersteunen. Zo heb ik bijvoorbeeld bijgedragen aan het project ‘Copiloten naast het gezin’ en heb ik meegewerkt aan een literatuurreview. Op dit moment zit ik in de laatste fase van de master Sociologie van Gezondheid, Welzijn en Zorg aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Academische Werkplaats EMB is voor mij een perfecte plek om nóg meer te leren over onderzoek in de praktijk en om ervaring op te doen. Het is een erg leuke, maar bovenal diverse functie!

Wat wil je bereiken?

Doordat ik met mijn werkzaamheden voornamelijk onderzoekers ondersteun, hoop ik dat zij op deze manier met hun onderzoek een nog betere bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking.Naar het teamoverzicht