Kennisvragen Covid-19

CC

Onderzoeksproject Contact in Coronatijd

Datum: 19-01-2021

Sinds de uitbraak van Corona is het bezoeken van woonlocaties minder mogelijk. Andere manieren van contact hebben hun intrede gedaan om toch contact te kunnen hebben, zoals beeldbellen, filmpjes, facetimen en andere vormen van digitaal contact. Het onderzoeksproject 'Contact in Coronatijd' is op zoek naar ervaring met digitaal contact van o.a. ouders/naastbetrokkenen en zorgprofessionals.

Direct naar de website van het onderzoeksproject Contact in Coronatijd

Met en voor de praktijk
Het onderzoek wordt gebruikt voor het ontwikkelen van een handreiking met en voor de praktijk.  Om maatwerk te kunnen bieden rondom bezoek en digitaal contact op woonlocaties. Voor de korte termijn, waar we nog te maken hebben met de maatregelen rondom het Corona-virus, maar ook in normale tijden waarbij digitaal contact misschien wel een aanvulling kan zijn op fysiek contact.

Samenwerking
Het is een project van de vier Academische Werkplaatsen, belangenvereniging KansPlus, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Vilans. Collega’s Annet ten Brug en Lotte Piekema zijn vanuit Academische Werkplaats EMB betrokken bij het onderzoeksproject ‘Digitaal op bezoek’.

Deel deze pagina op: