Nieuwe nieuwsbrief! Bekijk 'm in onze nieuwsrubriek.

CC
en

De Vink Wijzer EMB: voor het regelen van (para)medische zaken

Datum: 31-07-2022

Je kind met ernstige meervoudige beperkingen wordt 18 jaar. Wat moet je als ouder regelen op het (para)medische vlak? Veel. We hebben goed nieuws: met de hulp van de Vink Wijzer EMB wordt dat een stuk overzichtelijker! 

De Vink Wijzer is een praktisch handvat voor ouders van jongeren met EMB. Met tips en checklists, en handige overzichten van (para)medici en leveranciers, geschreven vanuit het perspectief van ouders die de (para)medische zaken moeten regelen voor hun kind met EMB.

Download de Vink Wijzer hier.

 

Ervaring, praktijk en onderzoek komen samen in de Vink Wijzer
Jolanda Rutten heeft als ervaringsdeskundige ouder de basis voor de Vink Wijzer gelegd. Tijdens de ontwikkeling van de Vink Wijzer is haar kennis en ervaring aangevuld met inbreng van andere ouders, ouderorganisaties, professionals, onderzoekers en ontwikkelaars. Vanuit de Academische Werkplaats EMB hebben Suzanne Jansen, Petra Poppes en Nicole van den Dries – Luitwieler meegewerkt aan de ontwikkeling van de Vink Wijzer.

 

De Informatietafel EMB
De Vink Wijzer is het eerste product van de Informatietafel EMB. Hier ontwikkelen partijen in het EMB-veld gezamenlijk concrete informatieproducten om ouders en naasten van mensen met ernstige meervoudige beperkingen op weg te helpen. Van die onderwerpen waar ervaringsdeskundigen over zeggen: ”Had ik dat maar eerder geweten”. Lees meer over de Informatietafel EMB op de website van EMB Nederland: https://embnederland.nl/algemeen/informatietafel-emb-ontwikkelde-de-vinkwijzer/

vinkwijzer-emb-met-voorbeeldpagina

Deel deze pagina op: