Kennisvragen Covid-19

CC

Boek: Ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen – herwerkte 2e editie

Datum: 20-10-2020

Het boek ‘Ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen - Handvatten voor een kwaliteitsvol leven’ van  Bea Maes en Carla Vlaskamp is verschenen bij uitgever Acco. Een groot aantal medewerkers van Academische Werkplaats EMB heeft hier aan meegeschreven: Aly Waninge, Suzanne Jansen, Petra Poppes, Gineke Hanzen, Annette van der Putten, Jorien Luijkx, Dinette van Timmeren, Marleen Wessels, Leentje van Alphen en Leontien Bossink. 

Dit boek is een grondige herwerking van de eerste uitgave van dit boek dat, onder dezelfde titel, verscheen in 2011. In dit tweede deel maken andere auteurs de vertaling van de visie en de uitgangspunten naar het dagelijkse handelen: in het vormgeven aan communicatie en interactie met mensen met EMB, in het bieden van onderwijs, activiteiten en dagbesteding, en in de preventie en aanpak van gezondheids- en gedragsproblemen. Zowel de huidige kennis vanuit onderzoek als concrete handelingsadviezen komen daarbij aan bod.

Bestelinformatie

Het boek ‘Ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen - Handvatten voor een kwaliteitsvol leven’ van Bea Maes en Carla Vlaskamp is te bestellen bij uitgeverij Acco. NB: het eerste hoofdstuk is daar gratis te downloaden. 


boek acco

Deel deze pagina op: