Kennisvragen Covid-19

We bevinden ons in een moeilijke tijd, waarin iedereen hard aan het werk is om te zorgen dat het Corona-virus onze samenleving niet nog verder kan ontwrichten. Daar waar kennisvragen ontstaan die op korte termijn van belang zijn voor ouders en naasten en corona crisisteams van zorgorganisaties voor mensen met verstandelijke beperkingen, willen we vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen voor Mensen met Verstandelijke Beperkingen graag een bijdrage leveren. Wetenschappers van de Academische Werkplaatsen kunnen voor deze vragen op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijk onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. Via deze link kunt u zelf vragen stellen en antwoorden vinden op al gestelde vragen.

CC

Nieuws

Datum: 20-02-2020

De diepte in met ... Leontien Bossink

Het belang van bewegen voor mensen met EMB wordt herkend en erkend. Vanzelfsprekend is het daarmee nog niet. Vaak worden de kenmerken van volwassenen met EMB als een belemmering ervaren. Het proefschrift van Leontien Bossink richt zich op bewegen bij volwassenen met EMB. En er is goed nieuws…


Lees meer
Datum: 20-02-2020

Kennisvraag uit de praktijk, antwoord van AW-EMB

Vilans (landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg) heeft onlangs een top 10 samengesteld van kennisvragen uit de praktijk van de gehandicaptenzorg. Een antwoord op één van die vragen is te vinden in de Academische Werkplaats EMB!

Lees meer
Datum: 20-02-2020

Veel inspiratie, verbinding en enthousiasme voelbaar op eerste Researchdag

De eerste editie van de Researchdagen van de Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen heeft plaatsgevonden en was een groot succes. Lees het artikel.

Lees meer
Datum: 20-02-2020

Interview met Annette van der Putten Specifieke begeleiding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen

Annette van der Putten vertelt in het magazine van de afdeling Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen over de samenwerking tussen ouders, zorginstellingen en onderzoekers binnen de AW EMB.

Lees meer
Datum: 14-01-2020

Top 10 onderzoeksagenda

Door ouders is een 'Top 10' onderzoeksagenda samengesteld. Lees hier hoe die Top 10 eruit ziet!Lees meer
Datum: 13-01-2020

Oproep voor gezinnen

Gezinnen gezocht voor onderzoek Project Sterker Samen

Het project Sterker Samen zoekt gezinnen met kinderen met EMB om deel te nemen aan onderzoek. Doel van het project Sterker Samen is om vanuit de praktijk te leren, zodat we de precieze zorg en ondersteuning van gezinnen begrijpen. 

Lees meer over het project Sterker Samen

Lees meer
Datum: 12-01-2020

Congres Pronkjewailtjes uut Noorden

AGENDA: Donderdag 27 februari 2020 Congres Pronkjewailtjes uut Noorden

Een laagdrempelig congres voor familie en zorgmedewerkers. Over gezondheid, familie, dementie en leefstijl in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Met o.a. een talkshow en workshops per thema. Het congres is al volgeboekt, nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst. Voor elke annulering wordt er weer een plek toegekend op volgorde van aanmelding.

Lees meer op de website van Verstandelijke Beperking & dementie

Lees meer
Datum: 06-01-2020

Startsymposium Academische Werkplaats EMB

Vrijdag 15 november 2019 vond het eerste symposium van de Academische Werkplaats EMB plaats in Zwolle. Na een feestelijke aftrap en de lancering van de website hebben in totaal 100 collega’s uit het veld en ouders kennis gemaakt met elkaar in de verschillende onderzoeken van de Academische Werkplaats EMB:

Lees meer