Kennisvragen Covid-19

We bevinden ons in een moeilijke tijd, waarin iedereen hard aan het werk is om te zorgen dat het Corona-virus onze samenleving niet nog verder kan ontwrichten. Daar waar kennisvragen ontstaan die op korte termijn van belang zijn voor ouders en naasten en corona crisisteams van zorgorganisaties voor mensen met verstandelijke beperkingen, willen we vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen voor Mensen met Verstandelijke Beperkingen graag een bijdrage leveren. Wetenschappers van de Academische Werkplaatsen kunnen voor deze vragen op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijk onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. Via deze link kunt u zelf vragen stellen en antwoorden vinden op al gestelde vragen.

CC

Nieuws

Datum: 29-06-2020

2019: een jaar boordevol ontwikkelingen en resultaten

Ons jaarverslag over 2019 is verschenen!! In 2019 hebben we belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. We zijn op volle sterkte gekomen, waarmee de slagkracht en kennisontwikkeling is vergroot. Dat lees je allemaal in ons jaarverslag! Blader ‘m eens door en lees hoe we kennis over EMB vanuit ervaring, praktijk en wetenschap bij elkaar brengen. 

Lees meer
Datum: 24-06-2020

Innovatief: keuzemodule voor interprofessioneel onderwijs

Collega Dinette van Timmeren is benaderd voor een interview door de mensen van het Programma Volwaardig Leven (VWS), over de keuzemodule voor interprofessioneel onderwijs. Naar hun mening een innovatief voorbeeld voor de gehandicaptensector.

Lees meer
Datum: 22-06-2020

Oproep: ouders en zorgprofessionals gezocht voor onderzoek obstipatie bij mensen met EMB

Marjolijn Wagenaar zoekt ouders en zorgprofessionals voor de volgende fase in het onderzoek ‘Een verstopt probleem’, naar obstipatie bij mensen met EMB. Het betreft een Delphi-panel: deelnemers krijgen open vragen via een digitale vragenlijst, met de mogelijkheid om extra opmerkingen te plaatsen. Helpt u mee?
Lees meer
Datum: 22-06-2020

De diepte in met ...... Gemma Testerink

Waterbedden, voelborden, geurzakjes, oceaangeluiden… slechts een greep uit het keuzemenu voor snoezelen. Snoezelen is voor mensen met EMB een activiteit die veel voorkomt in hun dagprogramma. Maar waarom eigenlijk? Gemma Testerink onderzoekt Snoezelen in breed perspectief.
Lees meer
Datum: 22-06-2020

Spreken vanuit 3 rollen

Eén van de drie keynote sprekers op het congres Pronkjewailtjes uut Noorden dd 27 februari was collega Nicole van den Dries-Luitwieler. Als promovenda, als ervaringsdeskundige en als zorgprofessional sprak ze vanuit deze drie rollen. “De focus van mijn verhaal lag op de waardering van de kennis van ervaringsdeskundigen binnen het wetenschappelijk onderzoek.
Lees meer
Datum: 21-06-2020

Coronacrisis: leed, zorgen maar ook veerkracht

Coronacrisis voor mensen met verstandelijke beperking en hun naasten: leed, zorgen maar ook veerkracht. Aly Waninge schreef  er een blog over.
Lees meer
Datum: 04-06-2020

Onderzoek naar kwaliteit van leven van naasten

Hoe wordt (de kwaliteit van) het leven beïnvloed, ten tijde van een persoonlijke of wereldwijde crisis, maar ook in het 'normale' dagelijks leven?
Lees meer
Datum: 18-05-2020

De diepte in met ..... Naomi Dorsman

Ouders van mensen met EMB blijven vaak betrokken bij de zorg voor hun volwassen kind. Naarmate ze op leeftijd raken, komen broers en zussen voor de vraag te staan op welke manier zij betrokken willen zijn en welke rol zij willen vervullen. Het promotieonderzoek van Naomi Dorsman richt zich op de rol van tweede generatie familieleden binnen de ondersteuning van mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB).
Lees meer
Datum: 17-05-2020

Implementatiesubsidie voor producten De Krachten Gebundeld

Goed nieuws voor het project De Krachten Gebundeld voor een gezonde leefstijl: ZonMw heeft het project een implementatiesubsidie toegekend! Hiermee kunnen we de producten uit De Krachten Gebundeld een laatste verbeterslag geven en breed beschikbaar maken.
Lees meer
Datum: 13-01-2020

Oproep voor gezinnen

Lees meer

Archief nieuwsbrieven

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief mei 2020 

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van de Academische Werkplaats EMB? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.